diumenge, 12 de juny del 2011

Fukushima ja deu vegades pitjor que Txernòbil segons les dades en les aigües oceàniques

(NaturalNews) Mesures realitzades recentment a unes 19 milles mar endins de la planta d'energia nuclear de Fukushima al Japó han revelat radioisòtops deu vegadesmés alts que els nivells mesurats en el Mar Bàltic i el Mar Negre després de la gran catàstrofe de Txernòbil. Degut a que Fukushima està molt més a prop de l'aigua que la planta de Txernòbil, les conseqüències del desastre es perfilen molt pitjors que Txernòbil, almenys pel que fa als oceans del món, i el temps dirà com és de devastador aquest desastre massiu en el món sencer si la radiació segueix circulant a tot el món.

"Atès que la planta nuclear de Fukushima és en l'oceà, i amb fuites i vesaments directes al mar, els impactes en l'oceà superaran als de Txernòbil, que estava a centenars de quilòmetres de les zones marítimes" ha dir Ken Buessler, Científic Sènior en Química Marina a la Institució Oceanogràfica Woods Hole a Massachusetts, diversos mesos enrere. Des de llavors, s'ha revelat que els reactors de Fukushima 1, 2 i 3 han experimentat "through-fusió", que es considera el pitjor resultat possible en un desastre nuclear.

Diversos experts atòmics estan d'acord que la situació es desenvolupa al Japó en veritat és "tan greu com es posa en un desastre nuclear." Fins i tot el govern japonès està admetent la realitat profunda de la situació, que recentment va anunciar que presentarà un informe a l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) que explica els detalls de la through-fusió, que bàsicament significa que el combustible radioactiu sembla haver cremat a través dels vasos de contenció exterior dels reactors i s'han anat directament a la terra nua.

"Nivells perillosos de iode radioactiu i cesi ja han contaminat el mar, el sòl, les aigües subterrànies i l'aire", va dir el reporter Mark Willacy de la corporació de radiodifusió australiana en una recent entrevista Lateline. "Aquesta setmana s’ha detectat plutoni per primera vegada fora de la planta afectada, i l'estronci-90, conegut com un cercador d'ossos, ja que pot causar càncer d'ossos i leucèmia, han trobat ara tan lluny com 60 quilòmetres (37 + milles) de les instal.lacions ".

Més informació:Natural News

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada