divendres, 10 de juny del 2011

El Japó admet 3 fusions totals de nucli i més radiació filtrada al oceà

Gairebé tres mesos després del terratrèmol i el tsunami que va provocar un desastre nuclear al Japó, nous "punts calents" de radiació poden requerir l'evacuació de zones més lluny de la instal lació nuclear danyada Fukushima Daiichi.

L' Agència de Seguretat Nuclear i Industrial del Japó,  va admetre recentment per primera vegada que la fusió total del nucli ha passat en tres dels reactors de la planta, i es va duplicar amb escreix la seva estimació de la quantitat de radiació que es va escapar de la planta en la primera setmana de la catàstrofe al març. "El que no va esmentar és que han vessat una quantitat igual de gran a l'oceà", diu el nostre convidat Robert Álvarez, ex assessor de política d'alt nivell per al secretari d'Energia dels EUA. "Com [la radiació] va en la cadena alimentària, s'acumula. En el moment en que arriba a les persones que consumeixen aquest aliment, els nivells són més alts del que originalment tenia quan van entrar en el medi ambient."

Álvarez també parla del seu nou informe sobre les vulnerabilitats i els riscos de combustible emmagatzemat gastat dels reactors dels EUA als Estats Units. Llavors anem a Tòquio per parlar amb Aileen Mioko Smith, director executiu del grup d'Acció Verda. Ella diu que els ciutadans al capdavant dels seus propis esforços de monitorització estan demanant evacuacions addicionals, especialment per als nens petits i dones embarassades.

Pot veure la notìcia complerta aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada